Update mei 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -0,2% (2023: 83%)

Update mei 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -0,2% (2023: +83%)

De bedoeling was uiteraard om deze maand mei het (bescheiden) verlies van april te compenseren en daar voorbij. Het wilde niet lukken, de score bleef per saldo steeds een beetje tussen -30 en +30 punten heen en weer gaan. In 5 short trades werd net zoveel verdiend als verloren in 12 long trades, en dat terwijl de S&P 500 in mei licht is gestegen. Ter herinnering, trading met 1 MES future beweegt met $5,- per punt en de grotere future, de ES beweegt met $50,- per punt.

Een thema deze maand was ook hoe men in de VS met het schuldenplafond zou omgaan. Lange tijd leek het of die onzekerheid ook z’n effect had op een twijfelachtig bewegende S&P 500 index. Uiteindelijk weten we dat nooit zeker, heel vaak worden beursbewegingen achteraf vaak aan iets toegeschreven…. En als trader moeten we ons daar ook eigenlijk niet door laten afleiden. Dergelijke meningen maken het lastiger om een mentale aanpassing te doen wanneer de koers toch een andere richting kiest dan werd verwacht.

De trading software en strategie settings hebben deze maand geen grote veranderingen ondergaan, maar sinds de start op 1 augustus vorig jaar zijn de incrementele verbeteringen echt zeer significant geweest. Hopelijk krijgen we nu in juni weer een mooie score zoals in januari of maart.

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. Ook worden er in de Telegram groep trading ideeën en tips voor Trader Workstation uitgewisseld. Autotrading is nog niet mogelijk, daar wordt aan gewerkt. Uiteraard staat het je vrij in eigen beheer de signalen te traden, maar doe dit pas nadat je de risico’s van futures goed begrijpt.

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.