Update mei 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: +26% / +$342,- (2024: -35% / -$461,-)

Update mei 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: +26% / +$342,- (2024: -35% / -$461,-)

Snelle informatie:

Genoemd resultaat in de titel is gebasseerd op de inzet van 1 Micro E-Mini S&P 500 future (MES). Het procentuele resultaat is berekend tegen de vereiste margin van $1311,-  Voor de grotere ES is alles 10 x zo groot, dus ook de vereiste margin. In de tabel hieronder kun je dat eenvoudig zien. De margin kan worden aangehouden in cash (niet noodzakelijk usd), maar kan ook deels in de vorm van een stabiele dividend portefeuille. Zo wordt het kapitaal dubbel aan het werk gezet. Meer informatie is beschikbaar op de profiel-pagina.

Update mei:

De eerste 3 trades van mei waren verliesgevend met in totaal -37 punten. Daarna kwam het aantal winst- versus verliestrades meer in evenwicht, maar vooral werden de winsttrades groter. Dat beeld blijkt ook uit de diverse backtests, namelijk een hittrate van ongeveer 50%, maar waarbij de winsttrades significant groter zijn dan de verliestrades negatief zijn.

Sinds enige tijd wordt het technisch beeld van de S&P 500 futures op dagbasis gebruikt bij de intra-day analyse. In een omgeving met lage volatiliteit lijkt dat een nuttige bijdrage te zijn in de analyse. De dagelijkse range is gemiddeld nog steeds aan de lage kant waarin de huidige strategie het best tot z’n recht komt. Er zijn een paar uitschieters geweest deze maand met een dagelijkse range van meer dan 1,7% maar het overgrote deel ligt (ruim) onder de 1%

Ben je nog geen lid van de gratis Telegram groep? Je krijgt dan alle trades real time te zien en dient zo ook als een objectief en verifieerbaar logboek. Maar ook kun je met de vele andere traders  ideeën uitwisselen. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, dan ben je snel toegevoegd. Bevalt het niet, dan stap je er net zo makkelijk weer uit.

Autotrading is nog niet mogelijk, maar zit in de afrondende fase, hoewel nu met lagere prioriteit want eerst moet de performance weer verbeteren. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.