Update november 2022 Greed and Fear Algorithmic Trading

Update november 2022 Greed and Fear Algorithmic Trading

In november was er per saldo een verlies van 35 index punten, oftewel een verlies van $532,00 bij het traden met 3 Micro ES futures contracts. De goede lijn van vorige maand kon helaas niet worden voortgezet. Zoals bekend is de strategie in de basis een break-out strategie. En als de markt in een soort fase zit waarin breakouts in meerderheid weer worden teruggedraaid, dan betekent dat de strategie meer verliestrades zal hebben, en kleinere winsttrades. En juist de grotere winsttrades zo nu en dan moeten de kleine verliezen compenseren. Dat is in november onvoldoende gelukt.

Om extra inzicht te krijgen in de trading statistieken heb ik in de spreadsheet ook de hitrate en profitfactor toegevoegd. Op dit moment van schrijven blijven die nog achter bij mijn verwachting. Mijn streven is om een hitrate van 50% te halen en profitfactor van zo’n 1,3 tot 1,5.

Voor meer toelichting op hoe de strategie werkt, lees de algemene toelichting.

Omdat deze modelportefeuille nog in de fase zit van het opbouwen van een track record en het zich nog moet bewijzen kun je voorlopig geheel gratis de handelssignalen ontvangen. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken.

Greed and Fear Algorithmic Trading