Update september 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: +10% / +$137,- (2024: -86% / -$1131,-)

Update september 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: +10% / +$137,- (2024: -86% / -$1131,-)

Snelle informatie:

Genoemd resultaat in de titel is gebasseerd op de inzet van 1 Micro E-Mini S&P 500 future (MES). Het procentuele resultaat is berekend tegen de vereiste margin van $1311,-  Voor de grotere ES is alles 10 x zo groot, dus ook de vereiste margin. In de tabel hieronder kun je dat eenvoudig zien. De margin kan worden aangehouden in cash (niet noodzakelijk usd), maar kan ook deels in de vorm van een stabiele dividend portefeuille. Zo wordt het kapitaal dubbel aan het werk gezet. Meer informatie is beschikbaar op de profiel-pagina.

Update september:

Na een dramatisch verlopen maand augustus heb ik besloten de trading weer even te stoppen. In het verleden is deze drastische stap ook al eens genomen want het verlies moest hoe dan ook even worden afgestopt. Augustus had aan het eind 5 trades die allemaal met bijna de volle stop loss werden afgesloten, oftewel het maximale verlies op een trade. Anders gezegd, de entry was telkens precies op het verkeerde moment. Dat vroeg om nadere analyse. In diverse backtests met iets gewijzigde parameters bleef augustus hoe dan ook een verliesgevende maand. Er viel met kleine finetuning nog wel een verbetering te maken gelukkkig. Ook een totale run over de periode van lage dagelijkse volatiliteit (vanaf april 2023 ongeveer) laat zien dat de strategie nog zeker waarde heeft.

Gedurende de eerste helft van de maand september bleek in paper trading dat er weer enkele mooie winsttrades gemaakt hadden kunnen worden. Hoewel dit dus geen live trades waren, geeft het wel nog steeds goede hoop dat de huidige stand van de software en strategie succesvol kunnen zijn.

Via de Telegram groep blijft iedereen op de hoogte, en kun je nog altijd gratis meekijken en discussiëren. Ben je nog geen lid van deze groep? Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, dan ben je snel toegevoegd. Bevalt het niet, dan stap je er net zo makkelijk weer uit.

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.