Greed and Fear Algorithmic Trading

Greed and Fear Algorithmic Trading

Dit is een compleet nieuwe modelportefeuille welke geheel geautomatiseerd wordt beheerd. Deze vorm van trading noemt men ook wel algorithmic trading. De software is rechtstreeks aangesloten op Interactive Brokers en verwerkt elke ‘tick’ die van de exchange binnenkomt. Daarop draait de analyse en vervolgens kan er ook geheel automatisch actie worden genomen. Er kan een positie worden geopend, of worden gesloten, net afhankelijk van de analyse natuurlijk. Dit gebeurt allemaal zonder menselijke tussenkomst. De software is zelf-gebouwd en bevat een unieke analyse-methode om zo (hopelijk) een voorsprong te hebben op de massa van retail traders.

Er wordt getrade in futures, voorlopig alleen de  Micro E-Mini S&P 500 en de E-Mini S&P 500 future contract. Beiden hebben dezelfde koers, maar de Micro variant is in elk opzicht 1/10e van de gewone E-Mini, oftewel $5,- per punt vs $50,- per punt voor de grotere ES. Ook de marginverplichting is 1/10e. Voor 1 Micro E-Mini S&P 500 (MES) is een margin vereist van +-$1500,- en voor 1 E-Mini S&P 500 (ES) een margin van +-$15.000,- (of equivalent in een andere valuta). In de onderstaande tabellen zie je de trading resultaten voor 1 x MES en 1 x ES. 

Het procentuele rendement is afgezet tegen de vereiste margin. Het mooie is dat dit kapitaal ook in de vorm van een aandelenportefeuille mag worden aangehouden en is het dus dubbel inzetbaar. Let wel op dat als de aandelen in waarde dalen, de dekking afneemt en het mogelijk niet meer toereikend is voor futures trading(!) De marginverplichtingen wijzigen regelmatig iets, kijk voor de actuele stand op de pagina van Interactive Brokers

Gemiddeld vinden er 1 á 2 trades per dag plaats. Het algoritme zal elke trade automatisch doorgeven in een Telegram-group en channel. De group is bedoeld voor discussie over de trades en trading in het algemeen. Het channel zal geheel ‘schoon’ de signalen doorgeven, vrij van ruis. Tip: zet de group op ‘mute’. De trades vinden plaats tussen 9:00 en 22:00 Nederlandse tijd. Alle details over de reeds uitgevoerde trades kun je vinden in een uitgebreide spreadsheet. Daarvan zie je hieronder al een deel ingevoegd.

Nu het mooie: deelname in de Telegram group en channel is gratis en vrijblijvend! Stuur me even een mailtje ( raoul@greedandfear.eu ) met je mobiele telefoonnummer of je Telegram username en ik voeg je toe. Dan gaan we samen kijken of het algoritme een mooi track record kan opbouwen. 

De  Telegram group dient daarnaast ook als een soort timestamped track record. Zodra je in de group zit, kun je helemaal terugkijken naar de start en elke trade verifiëren met exact tijdstip zoals deze destijds real time werd doorgegeven, precies zoals je hieronder in de tabel ziet.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om de signalen via autotrading te laten doorvoeren, maar hier wordt wel aan gewerkt.

Hopelijk tot gauw, Raoul Suurmeijer – raoul@greedandfear.eu / Telegram

 

Greed and Fear - https://www.greedandfear.eu/  

Lees hier de maandupdates terug: juni 2024mei 2024, april 2024, maart 2024februari 2024januari 2024december 2023november 2023oktober 2023september 2023augustus 2023juli 2023juni 2023mei 2023april 2023maart 2023februari 2023januari 2023, december 2022, november 2022, oktober 2022, september 2022.

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.

1 gedachte over “Greed and Fear Algorithmic Trading

  1. […] Genoemd resultaat in de titel is gebasseerd op de inzet van 1 Micro E-Mini S&P 500 future (MES). Het procentuele resultaat is berekend tegen de vereiste margin van $1311,-  Voor de grotere ES is alles 10 x zo groot, dus ook de vereiste margin. In de tabel hieronder kun je dat eenvoudig zien. De margin kan worden aangehouden in cash (niet noodzakelijk usd), maar kan ook deels in de vorm van een stabiele dividend portefeuille. Zo wordt het kapitaal dubbel aan het werk gezet. Meer informatie is beschikbaar op de profiel-pagina. […]

Reacties zijn gesloten.