Calendar Spread Strategy

Beste belegger,

Vanaf februari 2021 gaat OptieAcademy een samenwerking aan met Tradersvergelijken.nl waarbij u als belegger onze gloednieuwe en unieke optieportefeuille Calendar Spread Strategy (CSS) kunt volgen.
 
Via de signaaldienst Tradersvergelijken.nl worden orders via een SMS-service doorgegeven en kunt u als belegger na accordering van de order, deze order bij uw broker laten uitvoeren.

Middels semi autotraden worden deze signalen verstuurd naar de eigen beleggingsrekening bij de brokers Mexem, BinckBank of IG.com.

Het voordeel is dat u zelf ‘in control’ blijft en eigen beleggingsbeslissingen kunt nemen, met ondersteuning van beleggingssignalen van OptieAcademy.

Vanaf 1 januari lanceren we de Calendar Spread Strategy portefeuille die via Tradersvergelijken.nl te volgen is. Jan Robert Schutte zal voor deze service zorgdragen.

Karakteristieken Calendar Spread Strategy:

1) Portefeuille-grootte: €2.000

2) Risico is beperkt

3) Calendar spreads: we kopen langer lopende opties en schrijven hierop korter lopende opties. Dit doen we zowel met calls als met puts. Vaak is dit een licht directionele trade, afhankelijk van de strike prijs van de opties.

4). We nemen de posities in een keer in, om het ‘leggings’-risico te beperken.

5) 1 keer per week: iedere vrijdag worden nieuwe posities ingenomen

5) Alleen gebaseerd op indices, met Euro Stoxx50-index als basis

6) Berichten verzonden via SMS.

7) Bij MeXeM uit te voeren

Doelstelling van Calendar Spread Strategy is om zonder grote risico’s tot een gedegen rendement te komen. Met Calendar spreads kun je alle kanten op. Intentie is om gebruik te maken van een goede verhouding van gamma long (de gekochte opties) tegen gamma short (de geschreven opties).

Opties op de Euro StoXX 50 zijn de basis, maar we hebben de vrijheid om de portefeuille uit te breiden met opties in de V.S. en Europa met index-opties of opties op index gerelateerde producten.

Bij de Calendar Spread Strategy schrijven we gedekt opties en margin is zeer beperkt of niet benodigd. Vandaar dat we kunnen volstaan met een portefeuillegrootte van €2.000.

NB: Het verdient voorkeur om een account bij Mexem te nemen, want Binck heeft niet altijd de Amerikaanse weekopties die we soms gebruiken.

Deze service zal vanaf januari 2021 uitsluitend te volgen zijn via Tradersvergelijken.nl https://tradersvergelijken.nl/

Abonnementskosten per maand

De abonnementskosten bedragen €35,= (ex BTW) per maand. Daarnaast bedragen de SMS service bedragen €15,= (ex BTW) per maand.


Rendement per maand

JaarJanFebMrtAprMeiJunJulAugSeptOktNovDecTotaal winst/verlies (€)
20220 15880-440020100000€ 395

De signalen van Calendar Spread Strategy

Prijzen per maand

Abonnementskosten per maand

De abonnementskosten bedragen €35,= (ex BTW) per maand.

Daarnaast bedragen de SMS service bedragen €15,= (ex BTW) per maand.