Trade van de dag: -$456,00 (4 december 2020)

Trade van de dag: -$456,00 (4 december 2020)

Op donderdagavond 3 december gaven de 5 neurale netwerken die ik raadpleeg elk een zeer bearish signaal voor trading op vrijdag 4 december. Nu leidt een bearish signaal niet altijd tot het opzetten van een trade, want uit statistieken weten we dat short trades over het algemeen heel goed getimed moeten worden, helemaal in een bull market. En ook weten we dat short signalen in een bull market minder nauwkeurig zijn. 

Maar op dat moment ging de koers van de ES E-mini al een aantal dagen min of meer wat zijwaarts, en het leek niet heel raar te veronderstellen dat dit tot een (bescheiden) pull back zou kunnen leiden. 

De stop loss op deze trade was erg klein, slechts 9 punten, met als redenering dat wanneer de koers gewoon rustig zou doorstijgen het short-scenario dan wel in de prullenbak kon. En dat was ook wat er gebeurde, de positie heeft nooit significant groen gestaan en ging rustig naar de stop loss. Al die tijd was er geen handmatig ingrijpen nodig, de bracket order heeft steeds de positie bewaakt en dus uiteindelijk het maximaal toegestane verlies genomen.

 

Link naar blog post.

Greeed and Fear - https://www.greedandfear.eu/