Trade van de dag: -$656,00 (21 december 2020)

Trade van de dag: -$656,00 (21 december 2020)

Op de avond van 20 december stonden alle neurale netwerken in de bullish stand voor de volgende handseldag, dus was een long trade gerechtvaardigd. De mail met het volledige plan werd naar de investeerders verstuurd. 

Zoals altijd anticipeer ik op een bescheiden terugval gedurende de nacht/dag, waarna hopelijk ‘precies’ de limiet order wordt geraakt. Dat gebeurde, en de koers zakte nog iets verder door zonder dat de stop loss werd geraakt. En toen vrij plotseling zakte de ES E-Mini ineens 80 punten weg, oftewel $4000,- De hard ingestelde stop loss was snel geraakt waardoor de schade beperkt bleef tot $656,- Een mentale stop loss waarbij je zelf nog in het heetst van de strijd een beslissing moet nemen had ongetwijfeld tot een veel groter verlies geleid.

Aan het eind van de sessie kwam er toch weer herstel, maar desondanks was het een goede beslissing om het verlies snel af te kappen. In de eerste plaats weet je natuurlijk nooit waar de bodem ligt, maar ook moet de hoeveelheid risico die je loopt in goede verhouding staan tot de beoogde winst per trade. Je kunt een trade niet eerst naar -$4000,- laten gaan en dan bv bij +$1500,- al winst nemen. 

Mijn handelswijze is er op gebaseerd dat er onvermijdelijke kleine verliestrades zullen zijn, maar minstens evenzoveel (of meer) grotere winsttrades.

Zie de onderstaande link naar de oorspronkelijk blog post met de 30 minuten grafiek van die dag, de instap en stop loss nivo’s.

 

Link naar blog post.

Greeed and Fear - https://www.greedandfear.eu/