Update april 2021 Greed & Fear modelportefeuille

Update april 2021 Greed & Fear modelportefeuille

Deze maand waren er redelijk veel gemengde signalen, dus de ene dag net een beetje bullish, de volgende dag net een beetje bearish. Daarin  zie ik liever wat meer overtuiging voor ik een trade plaats. Bovendien ben ik geen fan van short trades in een bull market. Statistisch blijkt dat ook geen gunstige trade.

Verder was er nog FOMC dag, dan gaat de Amerikaanse FED het nieuwe rentebesluit naar buiten brengen en toelichten. Vooral in het verleden gaf dit nog wel eens enorme schokgolven door de markt. Het maakte dan niet uit je long of short zat, in beiden gevallen werden globaal alle stop loss orders binnen de +1% en -1% geraakt. Op zo’n dag heb ik standaard dus geen positie. Aangezien de markt-reactie de laatste tijd wel wat meevalt, zou die regel mogelijk kunnen laten vervallen. 

Verder was ik zelf nog een paar dagen afwezig, dus uiteindelijk bleef er deze maand maar slechts één trade over. Maar gelukkig was dit eindelijk wel weer een goede winstgevende trade. Het netto resultaat van deze trade en dus deze maand bedraagt +$1994,00

De entry en exit van deze trade waren nagenoeg perfect. Uiteraard had ik niet dit kunnen voorzien, en kwam er een flink portie geluk bij kijken dat het precies zo uitpakte. Maar net zoals ook pech wel eens een rol speelt, doet geluk dat ook. Op de lange termijn kun je pech en geluk tegen elkaar wegstrepen en wat overblijft zijn vaardigheid en expertise.

Exacte trading details met grafiek heb ik in de april update op het blog geplaatst.

Alle jaarresultaten:

https://www.greedandfear.eu/results/results-2021.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2020.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2019.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2018.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2017.html

Greeed and Fear - https://www.greedandfear.eu/