Update augustus 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: +13% / +$581,- (2023: +103% / +$4552,-)

Update augustus 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: +13% / +$581,- (2023: +103% / +$4552,-)

In de maand augustus ging de S&P 500 van 4576 naar 4507, een daling van 69 punten, oftewel -1,5% Halverwege deze maand stond deze index ook even rond de 4360. In het trading gedrag van het algoritme is er geen duidelijke relatie te zien tussen deze grotere trend en het succes van de short en long trades. Er werden 8 long trades geplaatst en 12 short trades. De winst kwam deze maand van de short trades, want de long trades brachten per saldo een negatief resultaat.

Zoals in het trading journal te zien, zou er met 3 x MES futures een resultaat van $581,- geboekt zijn, oftewel 13% afgezet tegen de margin verplichting. Het jaarresultaat komt daarmee t/m augustus op $4552,- en afgezet tegen margin is dat een rendement van 103% in 9 maanden.

Afgelopen maand zijn er geen grote wijzigingen in de software doorgevoerd, maar de zoektocht naar (marginale) verbeteringen is een continu doorgaand proces.

Naast de S&P 500 futures trades, worden sinds vorige maand ook real time Nasdaq trades doorgegeven voor wie dat interessant vindt. Deze maken geen onderdeel van de model portefeuille. Mogelijk dat hiervoor een apart trading journal wordt opgezet. Voorlopig is het overall resultaat van de Nasdaq trades nog maar nipt positief, dus dat houdt nog niet over.

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. Ook worden er in de Telegram groep trading ideeën en tips voor Trader Workstation uitgewisseld, kijken we kritisch naar de handelsstrategie of proberen nieuwe hypotheses. 

Autotrading is nog niet mogelijk, daar wordt aan gewerkt. Uiteraard staat het je vrij in eigen beheer de signalen te traden, maar doe dit pas nadat je de risico’s van futures goed begrijpt en gebruik altijd een stop loss.

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.we