Update december 2022 Greed and Fear Algorithmic Trading

Update december 2022 Greed and Fear Algorithmic Trading

De maand december was een goede maand met een resultaat van 113 index punten, oftewel $1.698,- wanneer de signalen met 3 MES contracten getrade zou zijn. Vooral vanaf 9 december was bijna elke trade een winsttrade. Dat is natuurlijk uitzonderlijk en dit moeten we ook zeker niet extrapoleren. Je ziet alleen wel dat een algoritme ijzersterk is in het volharden van een bepaalde handelswijze. Ook na een serie verliestrades zal een algoritme zich niet anders gaan gedragen. Een menselijke trader zou moeite krijgen de signalen op te volgen, of wellicht te vroeg winst hebben genomen. Hieronder zie je alle trading details, of bekijk de volledige spreadsheet.

De break outs van december zetten over het algemeen dus goed door, terwijl dit in november veel minder het geval was. Het vergt nog wel onderzoek om te achterhalen waarom dat zo was, maar mogelijk is dat ook gewoon één van de ondoorgrondelijke geheimen van Mister Market. 

Tussen Kerst en oud & nieuw heb ik besloten het algoritme uit te zetten, vandaar dat je in die dagen geen trades ziet. Dit deed ik in de eerste plaats voor de eigen gemoedsrust, maar met de afwezigheid van grotere professionele partijen in de markt was het ook maar de vraag of de strategie hier goed mee om kon gaan. Uit voorgaande jaren had ik hier nog niet voldoende data over beschikbaar. Achteraf blijkt dat het algoritme in die week 93 punten extra had kunnen winnen(!)

Met het positieve resultaat van december kan ik terugkijken op een heel redelijke start van deze nieuwe modelportefeuille voor 2022. Ik ben zeer benieuwd hoe het vervolg in 2023 er uit zal zien. 

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. 

Voor meer toelichting op hoe de strategie werkt, lees de algemene toelichting.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.