Update juni 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -26% / -$344,- (2024: -61% / -$805,-)

Update juni 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -26% / -$344,- (2024: -61% / -$805,-)

Snelle informatie:

Genoemd resultaat in de titel is gebasseerd op de inzet van 1 Micro E-Mini S&P 500 future (MES). Het procentuele resultaat is berekend tegen de vereiste margin van $1311,-  Voor de grotere ES is alles 10 x zo groot, dus ook de vereiste margin. In de tabel hieronder kun je dat eenvoudig zien. De margin kan worden aangehouden in cash (niet noodzakelijk usd), maar kan ook deels in de vorm van een stabiele dividend portefeuille. Zo wordt het kapitaal dubbel aan het werk gezet. Meer informatie is beschikbaar op de profiel-pagina.

Update juni:

Zoals in de performance grafiek is te zien, werd elke winst in de daarop volgende trades weer teruggegeven, en voor juni geldt dat ook precies tov van mei. Sinds begin maart zit er geen vooruitgang in de  performance. Ondanks de aangepaste strategie voor lage volatiliteit, blijft het moeilijk om in zo’n smalle dagelijkse bandbreedte vooruitgang te boeken. 

Juni begon met twee grote verliestrades (2 x -21 punten) en dat verlies is daarna nooit meer goed gemaakt. Zelfs op dag-nivo werd een aardige winst een dag later al weer volledig teruggedraaid. Trading zal altijd frustrerend zijn en zelfs goed geplande en uitgevoerde trades kunnen toch verliesgevend zijn. Ik blijf verder sleutelen aan de strategie en met elke dag van de markten worden er weer meer nieuwe testgevallen toegevoegd.

Ben je nog geen lid van de gratis Telegram groep? Je krijgt dan alle trades real time te zien en dient zo ook als een objectief en verifieerbaar logboek. Maar ook kun je met de vele andere traders  ideeën uitwisselen. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, dan ben je snel toegevoegd. Bevalt het niet, dan stap je er net zo makkelijk weer uit.

Verder is het zo dat je dan van heel dichtbij meemaakt hoe moeilijk trading echt is en hoe het proces van verbetering van de strategie verloopt. Hier zie je de eerlijke ongepolijste werkelijkheid van trading zonder grootspraak.

Autotrading is nog niet mogelijk, maar zit in de afrondende fase, hoewel nu met lagere prioriteit want eerst moet de performance weer verbeteren. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.

 

1 gedachte over “Update juni 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -26% / -$344,- (2024: -61% / -$805,-)

  1. […] hier de maandupdates terug: juni 2024, mei 2024, april 2024, maart 2024, februari 2024, januari 2024, december 2023, november […]

Reacties zijn gesloten.