Update maart 2022 Greed & Fear ES/MES Daily modelportefeuille

Update maart Greed & Fear ES/MES Daily modelportefeuille

Over de maand maart 2022 is het resultaat 0, er zijn geen trades geweest. Dit is alleen nog niet het hele verhaal, want achter de schermen gebeurde er wel degelijk iets. 

Zoals te lezen in de algemene omschrijving van de modelportefeuille, is de werkwijze zo dat de orders als limiet orders worden ingevoerd. Investeerders die de orders handmatig invoeren hebben zo alle tijd dit ook te doen. De autotraders hebben hier natuurlijk minder werk aan en krijgen de order geplaatst met één druk op de knop. Nadat de order is geplaatst, moeten we dus wachten of de limiet ook daadwerkelijk wordt geraakt.

Er zijn afgelopen maand drie orders verstuurd. Bij twee daarvan werd de limiet prijs net niet geraakt waarna de koers een enorme beweging maakte in de beoogde richting. Extra jammer natuurlijk, maar het toont maar weer eens het verschil tussen analyse en trading.

De derde order werd automatisch gecanceld (GTD order) nadat deze een bepaalde tijd had gelopen. Dit pakte gunstig uit want de koers ging daarna de andere kant op dan we op basis van de analyse hadden verwacht. In feite is de order een combinatie van prijs-limiet en tijds-limiet. Binnen die grenzen mag de order een trade worden, anders niet. 

Hieronder staan de actuele resultaten van respectievelijk de Greed and Fear ES Daily en de Greed and Fear MES Daily modelportefeuilles.

Greeed and Fear - https://www.greedandfear.eu/