Update mei 2021 Greed & Fear modelportefeuille

Update mei 2021 Greed & Fear modelportefeuille

Deze maand zijn de S&P 500 en ES op ongeveer hetzelfde niveau gesloten als bij de start van deze maand. Gedurende de maand was er een beweging binnen een range van zo’n 200 punten, oftewel zo’n 5%. Even leek het erop dat de daling die we zagen op 10, 11 en 12 mei het begin zou zijn van een veel grotere correctie, maar al snel werd alles weer opgekocht. Er lijkt nog steeds geen alternatieve bestemming voor beschikbaar vermogen, anders dan de aandelenmarkt. 

De overdrijving naar boven ‘voelt’ iedereen wel een beetje aan, maar dit kan gewoon doorgaan… totdat het ineens stopt. Een stevige correctie of zelfs een crash gebeurt natuurlijk altijd precies dan wanneer er niets aan de hand is. Daarom is het zo belangrijk om de analyse via een volledig mechanische weg te laten verlopen. Alleen op die manier kun je objectief kijken naar prijsgedrag. 

Ook deze maand waren er weer veel gemengde signalen voor de Greed and Fear modelportefeuille. Gezien het zijwaartse verloop is dat ook begrijpelijk. Het is bijzonder moeilijk om dan elke dag precies de goede beweging in te schatten en voor beide richtingen, omhoog of omlaag konden de neurale netwerken regelmatig een rechtvaardiging vinden.

Uiteindelijk zijn er drie orders geplaatst, maar helaas werd bij twee daarvan de limietprijs net niet geraakt. Aan het eind bleef er dus één trade over, en gelukkig was deze winstgevend. De statistieken voor deze trade waren zodanig, dat als de limiet werd geraakt er een zeer goed resultaat mocht worden verwacht. Maar zoals wel vaker, ondanks de gunstige kansen kan er zich toch een compleet ander scenario voltrekken. De trade zette niet echt door en kwam tot een bescheiden winst van $569,-. Maar met de matige resultaten begin dit jaar, en eind vorig jaar in het achterhoofd is een positief maandresultaat al heel mooi. Op naar de maand juni!

Exacte trading details met grafiek heb ik in de mei update op het blog geplaatst

Alle jaarresultaten:

https://www.greedandfear.eu/results/results-2021.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2020.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2019.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2018.html
https://www.greedandfear.eu/results/results-2017.html

Nieuw: de koppeling met de broker Mexem is technisch afgerond, nu volgen nog de formaliteiten. Profiteer van de extreem lage tarieven en laat de orders van de modelportefeuilles van Tradersvergelijken.nl automatisch doorvoeren. Open daarom snel een rekening bij Mexem en doe mee!

 

Greeed and Fear - https://www.greedandfear.eu/