Update april 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -9% (2023: 83%)

Update april 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -9% (2023: +83%)

De maand april was een lastige maand, en het negatieve eindresultaat is slechts deel van het verhaal. Bij een high-risk trading plan horen natuurlijk zo nu en dan verliezen, want zoals we weten gaan hoge rendementen altijd gepaard met een hoog risico. 

Zelfs tot op de 24e van deze maand was de draw down maar liefst 88 punten. Elke verliestrade knaagt aan het vertrouwen in een bepaalde strategie, en zolang de winst- en verliestrades elkaar voldoende afwisselen is dat geen probleem, maar met deze draw down begon het een lastig verhaal te worden. Tot ineens in de laatste week een heel groot deel van alle eerdere verliezen werd gecompenseerd door een paar winsttrades.

Deze maand  was er geen duidelijke voorkeur voor long of short, beiden droegen ongeveer in dezelfde mate bij aan het verlies van bijna 26 punten. Omgerekend als performance tegen margin verplichting komt dat neer op een verlies van 9%. Niet één keer werd de volle winst behaald, dat had juist de vorige maand zo’n grote bijdrage aan het eindresultaat geleverd. We zagen relatief veel dagen waarbij de koers met een grote zig-zag beweging zijwaarts ging, typisch een marktconditie waar het trading algo zeer waarschijnlijk verlies zal maken, en dat gebeurde ook.

In de Telegram groep is er regelmatig interactie over suggesties voor aanpassingen in de strategie, daarbij de voor- en nadelen afwegend. Ook post ik regelmatig een nieuwe testrun met simulatiedata. Vinden we een grotere draw down ok als het eindresultaat beter is, of juist niet? Grote draw downs zijn slecht voor het vertrouwen, dat zagen we deze maand. Dat soort zaken bekijken we, en zo wordt voor iedereen inzichtelijk wat ook mijn overwegingen zijn en wat je globaal kunt verwachten.

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. Ook worden er in de Telegram groep trading ideëen en tips voor Trader Workstation uitgewisseld. Autotrading is nog niet mogelijk, daar wordt aan gewerkt. Uiteraard staat het je vrij in eigen beheer de signalen te traden, maar doe dit pas nadat je de risico’s van futures goed begrijpt.

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.