Update april 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -8% / -$107,- (2024: -62% / -$803,-)

Update april 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -8% / -$107,- (2024: -62% / -$803,-)

Genoemd resultaat in de titel is gebasseerd op de inzet van 1 Micro E-Mini S&P 500 future (MES). Het procentuele resultaat is berekend tegen de vereiste margin van $1311,-  Voor de grotere ES is alles 10 x zo groot, dus ook de vereiste margin. In de tabel hieronder kun je dat eenvoudig zien. De margin kan worden aangehouden in cash (niet noodzakelijk usd), maar kan ook deels in de vorm van een stabiele dividend portefeuille. Zo wordt het kapitaal dubbel aan het werk gezet.

Op 22 maart werd de nieuwe strategie ingezet die beter zou moeten kunnen omgaan met een markt van lage volatiliteit. Per saldo heeft dat in april nog geen winstgevende maand opgeleverd. De maand begon goed met een maximale winsttrade, dat was al een hele tijd niet gebeurd. En ook daarna was het beeld evenwichtiger dan in de voorliggende maanden. Tot voor de laatste dag stond de maand op breakeven, maar met een maximale verliestrade op de 30e werd er toch nog negatief afgesloten.

Ook met overtuigende backtest resultaten voor deze low-vola strategie hebben we natuurlijk te maken met de nodige ruis en randomness waardoor ook een goede strategie alle kanten op kan schieten. Hopelijk houdt de huidige marktconditie nog enige tijd aan, zodat deze  zich ook op wat langere termijn kan bewijzen.

Wanneer we weer in een high vola marktconditie komen is uiteraard niet te voorzien, maar via objectieve meting is dat moment gewoon af te lezen. Dezelfde grens wordt dan gehanteerd als bij eerdere beweging van high naar low vola condities.

Trading gaat dus nog gewoon door, en dit is voor iedere geïnteresseerde gratis en vrijblijvend te volgen in de Telegram groep. De mensen die daar al langer meekijken, krijgen zo ook een veel realistischer kijk op de day trading en hoe lastig dat soms kan zijn, dit in tegenstelling tot wat er in vele populaire ‘glossy’ YouTube videos wordt gesuggereerd.

Ben je nog geen lid van de Telegram groep? Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, dan ben je snel toegevoegd. Bevalt het niet, dan stap je er net zo makkelijk weer uit.

Autotrading is nog niet mogelijk, maar zit in de afrondende fase, hoewel nu met lagere prioriteit want eerst moet de performance weer verbeteren. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.