Update december 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -3% / -$132,- (2023: +30% / +$1320,-)

Update december 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -3% / -$132,- (2023: +30% / +$1320,-)

In de maand december vond nog geen groot herstel plaats van de modelportefeuille. Er waren slechts 5 trades met een netto resultaat van -8,5 punten (met 1 MES future is dat -$42,50) . In de periode tussen de feestdagen lag het activiteiten nivo op de exchange zo laag dat het algoritme om die reden geen trade deed. Achteraf gezien een goede beslissing, want in die periode viel in alle redelijkheid vrijwel niets te winnen.

Terugkijkend op 2023 kunnen we stellen dat het vooral de eerste maanden uitstekend ging. Daarna bewoog het resultaat een tijd zijwaarts waarna nog één keer een high water mark werd gemaakt op 21 september. Daarna ging het eigenlijk in een glijvlucht omlaag. Een goede verklaring daarvoor heb ik nog steeds niet kunnen vinden, en mogelijk wordt die ook nooit gevonden. Feit is dat in die periode de meeste break out trades mislukten. Is dat een tijdelijke periode in de markt en keert de oude situatie weer terug? Onmogelijk om met zekerheid te zeggen. 

En hoewel het eindresultaat van 2023 nog redelijk is, doet het natuurlijk wel onder voor dat van vorig jaar. Vanaf de start in augustus 2022 werd in slechts 5 maanden vrijwel het dubbele resultaat bereikt van geheel 2023.

In de Telegram groep kijken meerdere mensen mee wat er aan de hand zou kunnen zijn en worden er leuke suggesties gedaan en we analyseren gezamenlijk de simulatie-runs. Nog steeds worden daar ook de live trades geplaatst zodat iedereen real time meekrijgt wat en hoe er wordt getrade. Ook komen er soms handige tips voorbij voor het gebruik van Trader Workstation (TWS) van Mexem/Interactive Brokers. Kijk en praat je mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username en/of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. In de Telegram groep heerst een vriendelijke en behulpzame sfeer waar elke trader van onervaren tot doorgewinterd zich thuis zal voelen.

Autotrading is nog niet mogelijk, maar zit in de afrondende fase, hoewel nu met lagere prioriteit want eerst moet de performance weer verbeteren. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.we