Update februari 2022 Greed & Fear ES/MES Daily modelportefeuille

Update februari Greed & Fear ES/MES Daily modelportefeuille

De tradingresultaten voor februari 2022 kunnen worden vastgesteld en zijn helaas negatief. Deze maand waren er twee verliesgevende trades welke beiden op de trailing stoploss werden uitgestopt. De eerste trade was een short trade die bijna op de maximale stop loss werd geraakt, maar daarna kwam de positie toch weer in het groen en werd de trailing stop loss dus meegetrokken. Het maximale verlies werd daarmee al behoorlijk verkleind. Toch draaide de markt weer om waarna het verlies definitief werd.

De tweede trade was een long trade, met bijna hetzelfde scenario maar dan omgekeerd. Ook hier kwam de positie behoorlijk op winst te staan, waardoor de trailing stop loss al was opgeschoven. Ook in die trade werd dus door de trailing stop loss ingegrepen.

In beide gevallen heeft deze trailing stop loss ons behoed voor nog grotere verliezen, want zoals we kunnen zien in de betreffende grafieken ging de koers nog een behoorlijk stuk verder tegen onze verwachte richting in. 

Het trading proces was goed, de uitkomst helaas nog negatief. Op lange termijn, over meerdere trades gemeten zouden we dan ook een positieve uitkomst mogen verwachten.

Hieronder staan de actuele resultaten van respectievelijk de Greed and Fear ES Daily en de Greed and Fear MES Daily modelportefeuilles.

Greeed and Fear - https://www.greedandfear.eu/