Update februari 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -21% (2023: 42%)

Update februari 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -21% (2023: +42%)

De maand februari had ronduit teleurstellende resultaten. De maand begon met redelijk wat verliestrades, maar dat werd daarna helemaal weer teruggewonnen totdat er rond de 16e zelfs weer een positief resultaat voor de maand stond. Helaas ging het daarna opnieuw bergafwaarts. De performance afgezet tegen de margin eis komt voor februari op -21% Gelukkig dat januari een hele sterke maand was, zodat 2023 er nog steeds mooi voor staat met +42% (tegen margin). In februari was de hitrate slechts 33% en met name de short trades gaven het meeste verlies, terwijl de S&P 500 in februari per saldo juist een stuk lager ging. Dat klinkt onlogisch, want je zou juist verwachten dat day trades die met de grotere beweging mee gaan, kansrijker zijn.

Ik zal de komende tijd proberen te achterhalen waarom twee opeenvolgende maanden toch een zo sterk verschillend resultaat hebben gegeven. Natuurlijk heeft dat te maken met het vaker terugdraaien van breakouts, want dat is iets waar het trading algoritme op aast. Maar waarom gebeurde dat nu zo veel vaker dan in januari? Hopelijk komt er iets uit naar voren. Er zullen natuurlijk altijd goede en slechte maanden voorbij komen, het gemiddelde doel per maand is toch om zo’n 80 tot 100 punten winst te boeken.

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. 

Voor meer toelichting op hoe de strategie werkt, lees de algemene toelichting.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.