Update januari 2022 Greed & Fear ES/MES Daily modelportefeuille

Update januari Greed & Fear ES/MES Daily modelportefeuille

Beste traders, in de eerste maand van 2022 heeft de modelportefeuille duidelijk een aanpassing doorgevoerd in de handelswijze zoals al aangekondigd in de vorige update. Door een iets agressievere handelswijze, een ruimere stop loss en het mee laten wegen van actuele marktomstandigheden zullen er naar verwachting meer trades komen. De trading edge in combinatie met een gunstige risk-reward zal na voldoende trades een positief trading resultaat moeten opleveren.

Ook is er een ‘afsplitsing’ gemaakt van de bestaande modelportefeuille waar aanzienlijk minder kapitaal voor vereist is. De bestaande modelportefeuille met één ES E-Mini S&P 500 future (Greed & Fear ES Daily) was voor veel particuliere traders teveel gevraagd want brokers wereldwijd hebben daarvan de margin eisen flink opgeschroefd de laatste jaren. 

De nieuwe portefeuille die er nu naast komt handelt met één Micro ES E-Mini S&P 500 future (Greed & Fear MES Daily). Hiervoor geldt dat zowel de margin verplichting als de multiplier 1/10e zijn van de gewone ES. Hiermee past deze kleinere modelportefeuille veel beter in de gehele portefeuille van de meeste beleggers.

Het handige is dat voor beide modelportefeuilles dezelfde handelssignalen kunnen worden gebruikt, want de koersen zijn gelijk.

Nu de trades deze maand. Dat waren er twee, en beiden waren short trades, ook iets wat we nog niet veel gezien hebben. De eerste ging naar ons winstdoel en de tweede werd door de trailing stop loss gesloten met een bescheiden verlies. Het netto trading resultaat komt daarmee op +$1450,50 voor de grote ES en +$145,00 voor de kleinere MES. 

Alle jaarlijkse resultaten bij elkaar:

https://www.greedandfear.eu/results.html

 

Greeed and Fear - https://www.greedandfear.eu/