Update januari 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: +63%

Update januari 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: +63%

Inmiddels zit de 6e maand erop waarin de algoritme trading software actief is, en het is de beste maand tot nu toe. Het resultaat deze maand gemeten in indexpunten bedraagt 182. Zoals in de tabel is te zien, betekent dat voor 3 x Micro E-mini futures een opbrengst van $2730,- Als we die opbrengst afzetten tegen de vereiste margin van 3 x $1500,- dan komen we op het procentuele rendement van 63%.

Wat we toch elke keer weer zien is dat de verliestrades beperkt blijven in omvang en dat zelfs een aantal verliestrades op rij vrij snel daarna weer worden gecompenseerd door één of meerdere grotere winsttrades. Het algoritme blijft gewoon ‘stug’ de strategie uitvoeren zonder een mentale last mee te dragen van verlies of winst uit het verleden. Menselijke traders zullen na meerdere verliestrades te voorzichtig worden of na winsttrades juist overmoedig. Dat soort emoties worden door de markt vroeg of laat altijd hardhandig afgestraft, maar dat speelt hier totaal geen rol. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

Nu ben ik zelf de grootste criticus en sceptisch volger van de prestaties van mijn trading algoritme, dus de grote positieve uitschieter deze maand beschouw ik vooral als precies dat. “Je bent zo goed als je laatste trade.” is zo’n bekend gezegde in de trading wereld, dus op naar februari. 

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. 

Voor meer toelichting op hoe de strategie werkt, lees de algemene toelichting.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.