Update januari 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -35% / -$471,- (2024: -35% / -$471,-)

Update januari 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -35% / -$471,- (2024: -26% / -$471,-)

 

Genoemd resultaat in de titel is gebasseerd op de inzet van 1 Micro E-Mini S&P 500 future (MES). Hiervoor is een margin vereist van $1311,-  Voor de grotere ES is alles 10 x zo groot, dus ook de vereiste margin. In de tabel hieronder kun je dat eenvoudig zien. 

De maand januari 2024 is de slechtste maand tot nu sinds de start. Zowel de long als de short trades droegen bij aan het verlies, maar de short trades in nog grotere mate. De S&P index had in januari een stijgende trend, dus dat lijkt logisch, maar anderzijds in voorgaande periodes hebben short trades soms ook flink aan de winst bijgedragen tijdens stijgende trend. 

Nog steeds kunnen we helaas geen enkel herstel van de performance waarnemen. In trading verwacht je een soort schema van 2 stappen vooruit, 1 achteruit want verliestrades zijn onvermijdelijk. Zoals het de laatste tijd gaat is 1 stap vooruit, 3 achteruit.

In de Telegram groep kijken meerdere mensen mee wat er aan de hand zou kunnen zijn en worden er leuke suggesties gedaan en we analyseren gezamenlijk de simulatie-runs. Nog steeds worden daar ook de live trades geplaatst zodat iedereen real time meekrijgt wat en hoe er wordt getrade. Ook komen er soms handige tips voorbij voor het gebruik van Trader Workstation (TWS) van Mexem/Interactive Brokers. Kijk en praat je mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username en/of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. In de Telegram groep heerst een vriendelijke en behulpzame sfeer waar elke trader van onervaren tot doorgewinterd zich thuis zal voelen.

Autotrading is nog niet mogelijk, maar zit in de afrondende fase, hoewel nu met lagere prioriteit want eerst moet de performance weer verbeteren. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.we