Update juli 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: +15% / +$652,- (2023: +92% / $3971,-)

Update juli 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: +15% / +$652,- (2023: +92% / +$3971,-)

De laatste aanpassing in de strategie heeft er toe geleid dat er minder trades worden gemaakt met hetzelfde of beter resultaat (althans in de uitgebreide backtests). Een lager aantal trades zien we zeker terug de laatste maanden, maar de performance bleef tot 10 juli nog steeds min of meer zijwaarts gaan. Pas daarna kwamen er in deze maand juli een paar grotere winsttrades waaronder een volle winst waarin het profit target werd behaald.

Er waren 3 short trades, en alle 3 winstgevend. Daarnaast waren er nog 7 long trades die per saldo verlies maakten. Met de inzet van slechts drie Micro ES S&P 500 future contracten was er deze maand een winst van $652,- geboekt, waarbij er $4300,- aan margin vereist is. Dit kan eventueel ook in de vorm van een (stabiele) dividend portefeuille. Zo werkt het kapitaal op twee manieren.

Bij wijze van experiment gaat het algoritme nu ook traden met Nasdaq futures. Deze resultaten maken geen deel uit van het huidige trading journal wat helemaal gericht is op de S&P 500 futures. De Nasdaq trades worden wel live en real time gemeld op Telegram. 

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. Ook worden er in de Telegram groep trading ideeën en tips voor Trader Workstation uitgewisseld, kijken we kritisch naar de handelsstrategie of proberen nieuwe hypotheses. Autotrading is nog niet mogelijk, daar wordt aan gewerkt. Uiteraard staat het je vrij in eigen beheer de signalen te traden, maar doe dit pas nadat je de risico’s van futures goed begrijpt.

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.we