Update juni 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -5,8% / -$251,- (2023: $3318,- / +77%)

Update juni 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -5,8% / -$251,- (2023: +$3318,- / +77%)

In juni wist de S&P 500 de opgaande trend voort te zetten, prima omstandigheden voor de lange termijn portefeuilles natuurlijk. Het trading algoritme wist dit niet na te doen, en voor juni staat er opnieuw een verlies, nu van $251,- bij trading met 3 x MES. Er werden in juni 8 long trades geplaatst en 4 short trades. Beide categorieën droegen bij aan het verlies, terwijl je gezien de algehele trend misschien zou verwachten dat het verlies vooral bij de short trades zou zitten en (grote) winst bij de long trades. Deze tegenstrijdigheid hebben we ook in voorgaande maanden wel eens gezien waarbij met short trades zelfs de winst werd gemaakt in een opgaande markt.

De strategie van het traden op break outs was dus ook in juni niet succesvol. Blijkbaar zitten we nog steeds in een fase waarin er bovenmatig veel false break outs zijn, deze leiden meestal tot een verliestrade. Hier en daar wist het algoritme een false break out vooraf te herkennen gelukkig, maar nog lang niet altijd. Het aanscherpen van de software is doorgaand, ook afgelopen maand zijn er weer kleine verbeteringen doorgevoerd. Uiteraard zijn de aanpassingen ge-backtest over een langere periode zodat we niet alleen curve-fitting doen op de laatste maand.

Kijk je met me mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. Ook worden er in de Telegram groep trading ideeën en tips voor Trader Workstation uitgewisseld, kijken we kritisch naar de handelsstrategie of proberen nieuwe hypotheses. Autotrading is nog niet mogelijk, daar wordt aan gewerkt. Uiteraard staat het je vrij in eigen beheer de signalen te traden, maar doe dit pas nadat je de risico’s van futures goed begrijpt.

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.we