Update september 2022 Greed and Fear Algorithmic Trading

Update september 2022 Greed and Fear Algorithmic Trading

Op 1 augustus is de nieuwe modelportefeuille van start gegaan, voortbouwend op bestaand inzicht dat in de afgelopen 5 jaar is opgedaan maar ook met belangrijke aanpassingen. Lees alles over de nieuwe vol-automatische manier van trading in de algemene toelichting. Zoals te zien in het overzicht van de afzonderlijke trades vertoont deze nieuwe strategie veel meer trades waarmee hopelijk de statistische edge beter kan worden benut.

In augustus heeft deze edge tot een mooie winst geleid, maar in september werd deze weer bijna volledig verloren. De basiskenmerken en bijbehorende instellingen kwamen in augustus goed tot z’n recht, maar in september juist weer niet. Uiteraard kan er altijd een periode zijn waarin er bijvoorbeeld meer of minder false break outs zijn dan gemiddeld over lange termijn. Een afwijking in gedrag over korte termijn kan daarom verstorend werken. Het blijkt dat met een kleine aanpassing in de strategie het algoritme beter kan omgaan met de huidige marktomstandigheden. Hopelijk zal zich dat in oktober bewijzen.

Omdat deze modelportefeuille nog in de fase zit van het opbouwen van een track record en het zich nog moet bewijzen kun je voorlopig geheel gratis de handelssignalen ontvangen. Het algoritme geeft de signalen namelijk ook real time door in Telegram. Het is dus geen autotrading, maar is puur het delen van de acties van het algoritme. Als je die ook wilt ontvangen, neem dan even contact op via raoul@greedandfear.eu

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *