Update maart 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -9% / -$123,- (2024: -53% / -$696,-)

Update maart 2024 Greed and Fear Algorithmic Trading: -9% / -$123,- (2024: -53% / -$696,-)

 

Genoemd resultaat in de titel is gebasseerd op de inzet van 1 Micro E-Mini S&P 500 future (MES). Hiervoor is een margin vereist van $1311,-  Voor de grotere ES is alles 10 x zo groot, dus ook de vereiste margin. In de tabel hieronder kun je dat eenvoudig zien. 

In de vorige update werd al melding gemaakt van het inzicht dat de lagere dagelijkse volatiliteit sinds ongeveer april/mei vorig jaar een negatief effect had op de trading resultaten. In de achterliggende maand maart is een nieuwe strategie ontwikkeld die beter met deze lagere volatiliteit kan omgaan. Het bewijs daarvan is deze maand nog niet echt geleverd, maar simulaties tonen dat het kansrijk lijkt dat we de komende periode hier meer van gaan zien. Want zoals we weten, simulaties geven een vermoeden, maar het daadwerkelijke resultaat is uiteindelijk het enige dat telt.

Wat nu als de volatiliteit weer omhoog gaat of dagelijks wisselt? Onderzoek (dat iedereen zelf ter controle kan uitvoeren) toont aan dat de periodes van hoge en lage volatiliteit langere tijd (minstens enkele  maanden) aanhoudt. Zie ook de grafiek in onze Telegram groep: https://t.me/c/1690704852/4738 Op basis van een objectieve meting hiervan zou er op enig moment weer van strategie gewisseld moeten worden. Uiteraard lopen we bij zo’n wisseling altijd iets achter de feiten aan, maar aangezien we dan vermoedelijk weer voor langere tijd in dat nieuwe regime zitten, is dat niet zo’n groot probleem.

Ben je nog geen lid van de Telegram groep? Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username of mobiele nummer. Deelname in de Telegram groep is kosteloos en vrijblijvend. Je ziet de trades dan ook real-time voorbij komen, dus geen achteraf analyses die altijd kloppen. Er heerst een vriendelijke en behulpzame sfeer waar elke trader van onervaren tot doorgewinterd zich thuis zal voelen.

Autotrading is nog niet mogelijk, maar zit in de afrondende fase, hoewel nu met lagere prioriteit want eerst moet de performance weer verbeteren. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.