Update november 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -9% / -$398,- (2023: +34% / +$1451,-)

Update november 2023 Greed and Fear Algorithmic Trading: -9% / -$398,- (2023: +34% / +$1451,-)

Zoals in de vorige update te lezen was, had ik live trading tijdelijk even uit geschakeld want de draw down ging te snel. En juist daarna bleek in paper trading achteraf dat dat net was voordat er weer een paar goede winsttrades voorbij zouden komen. Dit was aanleiding om toch vrij snel daarna live trading wel weer aan te zetten want ook in deze moeilijke markt waren er blijkbaar toch nog wel goede kansen zo nu en dan. Uiteraard staan deze paper trades niet in het overzicht, want ze zijn niet live geplaatst.

Daarna gebeurde er relatief weinig, een paar kleine verlies en winsttrade, met uitzonder van de 30e waar een volle stop loss werd geraakt. Dus al met al werd ook november negatief afgesloten met een verlies van 26,50 punten in 5 trades. December is alweer de laatste maand van het kalenderjaar, en hoewel arbitrair, dit is toch wel de maand om het jaarresultaat hopelijk nog wat naar boven bij te stellen.

In onze Telegram groep en channel komen alle trades live en real time voorbij. We bekijken samen wat goede set-ups zijn en worden er leuke suggesties gedaan. Ook komen er soms handige tips voorbij voor het gebruik van Trader Workstation (TWS) van Mexem/Interactive Brokers. Kijk en praat je mee? Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting. Stuur me even een mailtje op raoul@greedandfear.eu met je Telegram username en/of mobiele nummer, en dan voeg ik je toe zodat je real time kunt meekijken. 

Autotrading is nog niet mogelijk, maar zit in de afrondende fase, hoewel nu met lagere prioriteit want eerst moet de performance weer verbeteren. 

Het volledige trading journal geeft je inzage in alle details en afzonderlijke trades. Het meer algemene verhaal over het trading algoritme kun je op de profielpagina lezen.

 

Greed and Fear Algorithmic Trading

Hieronder zie je een deel van het trading journal ingevoegd. Voor beter overzicht, open de spreadsheet in een nieuw window.we